Eco groenvoorziening

Eco groenvoorziening - voor al uw ecologisch groen aanleg en onderhoud

Houten bloembakken, insectenhotels
Houten bruggen
Houten hekwerken en zittafels
Bos onderhoud
eco groenvoorziening
Ecologisch groen aanleg en onderhoud

Op woensdagmorgen 09.00 uur startte aan de Savendonkestraat in Liempde een bijzondere boomplantfeestdag. Door Ollandse en Liempdse kinderen werden struiken geplant die over enkele jaren omgezet worden in een echte kartuizervlechtheg.

Boomfeestdag 2011 Boxtel

Bomen smaken naar meer
Op woensdag 23 maart 2011 wordt de 55ste Boomfeestdag gevierd. Het thema is "Bomen smaken naar meer". Dit verwijst naar de vruchten van bomen, zoals hazelnoten, beukennootjes, kersen en appels. Ze zijn niet alleen lekker maar zorgen er ook voor dat insecten en vogels op de boom afkomen.
Bomen planten tussen de Esschebaan en De Renbaan
Evenals in 2010 gaan we dit jaar bomen planten tussen de Esschebaan en De Renbaan. Vorig jaar zijn op deze locatie ook bomen geplant en kunnen de kinderen dit jaar dus zien wat het restultaat is van één jaar groeien. 
 

 

     

 

 

Rijksgeld voor aanleg wandelpaden

DEN HAAG - Vijf projecten die het landschap in Brabant mooier moeten maken, krijgen geld van het ministerie van Landbouw.

Er komen ommetjes en andere wandelpaden, houtwallen en poelen. Ook zullen er in onder meer Gilze en Rijen langs lanen en andere wegen bomen worden geplant. Het geld gaat verder naar Alphen-Chaam, Boxmeer en Boxtel.

Voor de 35 projecten verspreid over het hele land heeft het rijk 1,8 miljoen euro beschikbaar.

 

Publicatie: maandag 4 oktober 2010 - 12:32
Auteur: Hans Janssen
Bron: Omroep Brabant

Op woensdag 24 maart vond de tweede Boxtelse boomfeestdag plaats van 2010. Door de vele aanmeldingen van verschillende scholen in Boxtel bleek het organisatorisch moeilijk om alles op dezelfde dag te organiseren. Daarom werd de boomfeestdag opgesplitst. Zo gingen leerlingen van De Oversteek aan het planten in Liempde en leerlingen van de Prinses Amaliaschool en de Molenwijkschool plantten een gedeelte van de Ecologische Verbindingszone Sparrenrijk-Kampina.

Oude ambachten op jeugdvakantieweek

 
LIEMPDE - Van 1 t/m 4 september kan de jeugd van Liempde zich uitleven op de jeugdvakantieweek. Rondom het thema ‘Vroeger’ worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen timmeren, oude muziekinstrumenten maken en Oud-Hollandse spelletjes doen.
Zo’n 200 jongens en meisjes uit groep 3 t/m groep 8 van Basisschool de Oversteek en kinderen uit Liempde die special onderwijs volgen, mogen deelnemen aan de jeugdvakantieweek. De plaats van alle bedrijvigheid is in en om de Serenade op de Oude Dijk. Kinderen kunnen zich tot uiterlijk 20 mei
inschrijven. “We willen de kinderen, voordat ze weer naar school gaan, een onvergetelijke laatste vakantieweek bezorgen”, aldus Petra Spanjers, een van de organisatoren van de jeugdvakantieweek Liempde. “Daarnaast willen we ze spelenderwijs laten kennismaken met de oude ambachten. Vandaar het thema ‘Vroeger’. Tijdens deze vier dagen kunnen de kinderen een dorp timmeren, Oud-Hollandse spelletjes doen, smincken,verkleden, op bezoek gaan bij de poppendokter, oude muziekinstrumenten en vogelhuisjes maken, dansen, vilten en nog veel meer.”Om de kinderen een leuke zomerweek te bezorgen, is de
organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. Enthousiaste ouders, grootouders en vrijwilligers kunnen zich opgeven. Wilt u een ochtend, middag of meerdere dagdelen de kinderen helpen en begeleiden, neem dan contact op met de organisatie. Daarnaast benadert de organisatie ook de Liempdse ondernemers. Met sponsoring of een donatie kunnen ook zij een steentje bijdragen aan de jeugdvakantieweek. Traditie in ere herstellen Een jeugdvakantieweek is geen onbekendheid voor Liempde. Jarenlang kon de jeugd timmeren in het vakantiedorp, naar de poppendokter, knutselen en spelletjes doen. Zo’n tien jaar
geleden kwam er een einde aan de jeugdvakantieweek, vanwege het beperkte animo. Het animo voor de jeugdvakantieweek is gelukkig weer terug. Mieke Beerens, een van de organisatoren van de jeugdvakantieweek: “Vanuit de gezamenlijke buurtverenigingen van Liempde kwam het voorstel om weer een jeugdvakantieweek op te starten. De behoefte is er weer! Ik en ook andere organisatoren, hebben goede herinneringen aan de jeugdvakantieweek. Dat willen we onze kinderen graag meegeven.” Informatie en opgave Uiterlijke inschrijfdatum:20 mei. Kosten:12.50 euro voor 4 dagen per kind. Voor inschrijving en meer informatie:Mieke Beerens, tel. 0411-673345, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Logo eco groenvoorziening

Foto's Eco groenvoorziening

315414
TodayToday1
YesterdayYesterday22
This WeekThis Week1
This MonthThis Month715
All DaysAll Days315414
Highest 07-29-2017 : 2475
Statistik created: 2020-11-29T19:56:36+00:00
3.237.66.86
US
UNITED STATES
US

Quick links