Eco groenvoorziening

Eco groenvoorziening - voor al uw ecologisch groen aanleg en onderhoud

Houten bloembakken, insectenhotels
Houten bruggen
Houten hekwerken en zittafels
Bos onderhoud
eco groenvoorziening
Ecologisch groen aanleg en onderhoud

Boeremert Liempde, 2e paasdag, 6 april 2015.

 

De Boeremert is……een markt uit grootmoeders-tijd in het Brabantse Liempde. Deze wordt op 2e paasdag gehouden. De hele dag zijn er tal van activiteiten voor jong en oud die bol staan van nostalgie.
 

En ook dit jaar kunnen de bezoekers een Mèrt verwachten met ouderwetse waren en goede boerekost voor weinig geld. Velen komen er ieder jaar terug om de echte Brabantse sfeer te proeven die de Liempdse Boeremèrt zo uniek maakt.

De provincie en BosWerkt willen binnenkort in een aantal gebieden in Brabant starten met sociaal bosbeheer. De gedeputeerden Johan van den Hout (ecologie) en Ruud van Heugten (mobiliteit en financiën) en Ronald Buiting, directeur van BosWerkt, hebben hiertoe een overeenkomst ondertekend.

 

 

Onderstaande pollenkalender geeft een indicatie van de bloeiperiodes in Nederland van planten die veel pollen maken. De bloeiperiodes kunnen door weersomstandigheden per provincie verschillen. Bronnen bloeiperioden: R. van der Meijden: Heukels' Flora van Nederland, 22e druk 1996, Heimans E.,Heinsius H.W. en Thijsse Jac.P.: Geïlustreerde flora van Nederland, 22e druk, 1983. Derksen, J.W.M., van Wissen H.A.W.M., Marijnissen J.W.M.: Pollen en Hooikoorts 2007, en eigen veldwaarnemingen.

 

Op woensdag 18 maart 2015 wordt in ons land de 59ste editie van de Boomfeestdag gevierd met als thema ‘Bomen & Water’. Een meer dan actueel thema en dat niet alleen vanwege de Waterschaps-verkiezingen die ook op deze datum worden gehouden. Daarbij is water niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur: zonder water is er namelijk geen leven. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat zij met haar wortels namelijk de grond vasthouden. En in onze volgebouwde steden zorgen ze ervoor dat het overtollig hemelwater wordt opgenomen. Het planten van bomen komt dus ten goede aan een goede waterberging en waterbeheersing.

EINDHOVEN - Een zonovergoten carnaval deed de gezichten van de feestvierders stralen. Krokussen komen uit, lammetjes dartelen door de wei en de pollen zitten ook al in de lucht. Oftewel: in Brabant ontwaakt de lente!

Logo eco groenvoorziening

Foto's Eco groenvoorziening

344386
TodayToday0
YesterdayYesterday42
This WeekThis Week167
This MonthThis Month441
All DaysAll Days344386
Highest 07-29-2017 : 2475
Statistik created: 2022-12-08T17:50:41+00:00
44.192.52.167
US
UNITED STATES
US

Quick links