Eco groenvoorziening

Eco groenvoorziening - voor al uw ecologisch groen aanleg en onderhoud

Houten bloembakken, insectenhotels
Houten bruggen
Houten hekwerken en zittafels
Bos onderhoud
eco groenvoorziening
Ecologisch groen aanleg en onderhoud

Recordaantal bomen de grond in

DOOR HENK VAN WEERT

Nooit eerder werden in deze regio zoveel bomen en struiken geplant op de Nationale Boomfeestdag als woensdag 18 maart. Het Groene Woud is dankzij de noeste arbeid van de schooljeugd weer een stuk fraaier geworden.

 

Alleen al in de Liempdse buurtschap Kasteren groeven leerlingen van basisschool De Oversteek op een voormalige akker bijna tweeduizend gaten voor jonge aanplant. En aan de Renbaan in Boxtel-West werkten kinderen van de Molenwijkschool en de Angelaschool zich uit de naad om honderden jonge planten in de grond te zetten als onderdeel van de ecologische verbindingszone die moet ontstaan tussen natuurreservaat Kampina en de landgoederen in Boxtel-Noord: Sparrenrijk, Den Eikenhorst, Venrode en Zegenwerp. In Esch plantten de leerlingen van de Sint-Willibrordusschool een vleugelnootboom op de speelplaats.

© 2008 - Brabants Centrum
OP DE FOTO: Daan Knoops en Teun Oremans (gebukt) planten met de wethouders Wim van Erp (links) en Ger van den Oetelaar een es op de akker aan de Gemondesestraat. (Foto's: Gerard Schalkx).

 

Een uitvoering verslag in woord en beeld is te vinden in de papieren editie van deze krant.

 

© 2008 - Brabants Centrum
OP DE FOTO: Aan de Renbaan plantte Boxtelse schooljeugd samen met voorzitter Marco Meihuizen van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel bomen en struiken in de ecologische verbindingszone.

 

© 2008 - Brabants Centrum
OP DE FOTO: Ook de Angelaschool deed mee aan de Boomfeestdag in Boxtel. Het perceel waar de leerlingen bomen plantten, grenst aan de akkers waar het toekomstige sportpark van voetbalclub ODC was geprojecteerd.

 

© 2008 - Brabants Centrum
OP DE FOTO: Wethouder Carine Blom van de gemeente Haaren assisteert de Essche schooljeugd bij het planten van een vleugelnootboom.

 

Bron: www.brabantscentrum.nl
Publicatie: 19-03-2009

 

Logo eco groenvoorziening

Foto's Eco groenvoorziening

320959
TodayToday41
YesterdayYesterday42
This WeekThis Week82
This MonthThis Month510
All DaysAll Days320959
Highest 07-29-2017 : 2475
Statistik created: 2021-05-11T17:32:23+00:00
3.235.191.87
US
UNITED STATES
US

Quick links