Eco groenvoorziening

Eco groenvoorziening - voor al uw ecologisch groen aanleg en onderhoud

Houten bloembakken, insectenhotels
Houten bruggen
Houten hekwerken en zittafels
Bos onderhoud
eco groenvoorziening
Ecologisch groen aanleg en onderhoud

Op woensdag 24 maart vond de tweede Boxtelse boomfeestdag plaats van 2010. Door de vele aanmeldingen van verschillende scholen in Boxtel bleek het organisatorisch moeilijk om alles op dezelfde dag te organiseren. Daarom werd de boomfeestdag opgesplitst. Zo gingen leerlingen van De Oversteek aan het planten in Liempde en leerlingen van de Prinses Amaliaschool en de Molenwijkschool plantten een gedeelte van de Ecologische Verbindingszone Sparrenrijk-Kampina.Deze week gebeurde het echter allemaal in Lennisheuvel. 23 leerlingen van de Theresiaschool uit Lennisheuvel hebben vooraan in Lennisheuvel de oude paardenwei aangeplant met mooie bomen. De eerste boom plantten de enthousiaste kinderen samen met wethouders Wim van Erp en Ger van den Oetelaar. Het ging hier om een speciale honingboom. Aan de randen van de Paardenwei zijn enkele wilgen geplant die mooie oranje takken hebben. Wethouder Van Erp was erg blij dat de kinderen zoveel bomen gingen planten. “Wij zijn er erg blij mee. Bomen halen vuil uit de lucht en geven zuurstof terug. Hoe meer bomen er dus geplant worden, hoe mooier.” Ook wethouder Van den Oetelaar was blij met de aanplant. “De oude paardenwei moet eigenlijk een mooi park worden en zo kunnen we Lennisheuvel weer mooier maken.”
Na deze woorden van de wethouders gingen de kinderen enthousiast aan de slag en binnen enkele seconden hadden ze gezamenlijk de eerste boom geplant.

Even later verzamelden leerlingen van de Hobbendonken en de Vorsenpoel zich aan de Jacob-Reutzenlaan helemaal in het buitengebied tussen Lennisheuvel en Oirschot om daar volop te planten. Ook hier spraken beide wethouders de kinderen toe waarna ze in groepen aan de slag gingen om de bomen te planten. In een mum van tijd gingen de verschillende jonge bomen de grond in. Mooiboxtel was op beide locaties aanwezig en maakte enkele foto’s. Deze kunt u terugvinden in ons fotoboek.
     

 

 

 

Bron: www.mooiboxtel.nl
Publicatie: 26-03-2010

Logo eco groenvoorziening

Foto's Eco groenvoorziening

320959
TodayToday41
YesterdayYesterday42
This WeekThis Week82
This MonthThis Month510
All DaysAll Days320959
Highest 07-29-2017 : 2475
Statistik created: 2021-05-11T17:32:23+00:00
3.235.191.87
US
UNITED STATES
US

Quick links