Eco groenvoorziening

Eco groenvoorziening - voor al uw ecologisch groen aanleg en onderhoud

Houten bloembakken, insectenhotels
Houten bruggen
Houten hekwerken en zittafels
Bos onderhoud
eco groenvoorziening
Ecologisch groen aanleg en onderhoud

BOXTEL - Wat doe je als een natuurgebied te koop staat en je wil voorkomen dat de natuur verdwijnt? Dan zit er weinig anders op dan het gebied te kopen. Dat is precies wat een aantal mensen uit Boxtel hebben gedaan. Ze zamelden drie ton in om natuurgebied Dommelbimd te kopen.  

Toine Cooijmans zag in maart 2013 een advertentie waarin stond dat natuurgebied Dommelbimd te koop stond. Om te voorkomen dat er een woonwijk of parkeerplaats op de plek zou komen sloeg hij samen met Sylvia van Gulik en Joost van Liebergen de handen in één. Stichting Dommelbimd was geboren.

Brabants Landschap vond het idee sympathiek en kocht het natuurgebied van dertien voetbalvelden groot. Met één voorwaarde: dat de stichting op 1 januari 2015 drie ton bij elkaar heeft en het gebied kan overnemen. Die drie ton is bij elkaar gehaald door certificaten uit te geven en door inzet van crowdfunding.

'Uniek natuurgebied'
Volgens Toine Cooijmans is het een uniek natuurgebied omdat het een bloemenpracht, vogelpracht en vlinderpracht is zo dichtbij de bebouwde kom. Ergens in het voorjaar zal de stichting officieel eigenaar worden van Dommelbimd.

Het echte werk gaat nu pas beginnen. Zo zal het gebied toegankelijk worden voor mensen en een oude paardenschuur moet een biologielokaal in de natuur worden.

 

Bron: Omroep Brabant

 

 

Logo eco groenvoorziening

Foto's Eco groenvoorziening

315414
TodayToday1
YesterdayYesterday22
This WeekThis Week1
This MonthThis Month715
All DaysAll Days315414
Highest 07-29-2017 : 2475
Statistik created: 2020-11-29T19:56:36+00:00
3.237.66.86
US
UNITED STATES
US

Quick links