Eco groenvoorziening

Eco groenvoorziening - voor al uw ecologisch groen aanleg en onderhoud

Houten bloembakken, insectenhotels
Houten bruggen
Houten hekwerken en zittafels
Bos onderhoud
eco groenvoorziening
Ecologisch groen aanleg en onderhoud

De provincie en BosWerkt willen binnenkort in een aantal gebieden in Brabant starten met sociaal bosbeheer. De gedeputeerden Johan van den Hout (ecologie) en Ruud van Heugten (mobiliteit en financiën) en Ronald Buiting, directeur van BosWerkt, hebben hiertoe een overeenkomst ondertekend.

 

 

Video downloaden:

Mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hierdoor zinvolle arbeid. Ze gaan bosrijke natuur onderhouden. Hiermee leveren zij een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van de natuur in Brabant’ aldus gedeputeerde Johan van den Hout.

Pilot

De provincie en BosWerkt starten binnenkort met de proef voor sociaal bosbeheer. De provincie geeft BosWerkt de opdracht om hier, zonder betaling, effectief bosbeheer te realiseren door de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze proefprojecten zijn ook bedoeld om andere boseigenaren, zoals gemeenten, te inspireren om mee te doen. Het is de bedoeling dat deze werkwijze uiteindelijk wordt uitgebreid tot de bosrijke provinciale bospercelen buiten het Nationaal Natuur Netwerk.

Duurzaam beheer

De provincie Noord-Brabant is eigenaar van veel kleine bosrijke perceeltjes, verspreid over het hele provinciale grondgebied. Gedeputeerde Van Heugten: ‘Het gaat om ongeveer 80 hectare groen die voornamelijk direct langs onze provinciale wegen liggen. Die moeten goed onderhouden worden. Het is natuurlijk prachtig als we dit werk nu kunnen uitbesteden aan een gespecialiseerde partij die een kans biedt aan mensen die graag willen werken. Ik zie het als een mooie win-win-situatie’.

Maatwerk

Afhankelijk van de locatie zullen de percelen beheerd worden met aandacht voor recreatie en beleving, natuurwaarden en houtproductie. Medewerkers van BosWerkt verwerken het hout dat bij het beheer vrij komt zoveel mogelijk tot hoogwaardige en duurzame houtproducten.

 

 

10-03-2015
bron: www.brabant.nl

Logo eco groenvoorziening

Foto's Eco groenvoorziening

315414
TodayToday1
YesterdayYesterday22
This WeekThis Week1
This MonthThis Month715
All DaysAll Days315414
Highest 07-29-2017 : 2475
Statistik created: 2020-11-29T19:56:36+00:00
3.237.66.86
US
UNITED STATES
US

Quick links