Eco groenvoorziening

Eco groenvoorziening - voor al uw ecologisch groen aanleg en onderhoud

Houten bloembakken, insectenhotels
Houten bruggen
Houten hekwerken en zittafels
Bos onderhoud
eco groenvoorziening
Ecologisch groen aanleg en onderhoud
Banaanfamilie
Musa acuminata
Musa acuminata
Taxonomische indeling
Rijk: Plantae (Planten)
Stam: Embryophyta (Landplanten)
Klasse: Spermatopsida (Zaadplanten)
Clade: Bedektzadigen
Clade: Eenzaadlobbigen
Clade: Commeliniden
Orde: Zingiberales
familie
Musaceae

De banaanfamilie (Musaceae) is een familie van eenzaadlobbige planten. Deze familie is door eigenlijk alle systemen van plantentaxonomie erkend, en zo ook door Cronquist (1981), APG (1998) en APG II (2003).

Tot voor enkele decennia werden de planten die nu gerekend worden tot de families Heliconiaceae en Strelitziaceae bij deze familie ingedeeld. In de huidige, afgeslankte vorm gaat het om een kleine familie van enkele dozijnen soorten in 2 à 3 geslachten. De familie komt voor in tropische gebieden van Azië, Afrika, Madagaskar en Australië en is op grote schaal aangeplant in Centraal-Amerika (de zogenaamde "bananenrepublieken"). Het betreft merendeels grote kruidachtige planten met een schijnstam.

 

Niet alleen de grootte van de familie heeft een bewogen geschiedenis, maar ook die van het geslacht Musa. Heel lang hoorden alle planten die nu tot de familie horen tot het geslacht Musa. In 1862 publiceerde Horaninow de naam Ensete voor een af te splitsen geslacht, maar dat werd pas algemeen aanvaard in 1947 toen Cheesman het nieuw leven had ingeblazen.

De status van het derde geslacht, Musella is controversieel. De enige soort in het geslacht, Musella lasiocarpa, werd eerst bij Musa, later bij Ensete ingedeeld. In 1978 werd het zijn eigen geslacht toegewezen, maar deze indeling wordt niet door iedereen gevolgd.

Het is een zeer nuttige familie die dessertbananen levert, alsook bakbananen en zelfs touw (Manilla hennep). De volgende artikelen behandelen aspecten van deze familie:

  • Banaan (geslacht) (Musa)
  • Banaan (plant) (Musa ingens)
  • Banaan (fruit)
  • Appelbanaan
  • Babybanaan
  • Bakbanaan
  • Golden banaan
  • Rode banaanbron: Wikipedia

Logo eco groenvoorziening

Foto's Eco groenvoorziening

306672
TodayToday18
YesterdayYesterday56
This WeekThis Week270
This MonthThis Month1332
All DaysAll Days306672
Highest 07-29-2017 : 2475
Statistik created: 2020-02-27T14:07:57+00:00
3.233.217.91
US
UNITED STATES
US

Quick links